14 травня 2019

Тісна співпраця – явище корисне!

Саме під таким гаслом 14 травня  у стінах Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки відбувся комплекс заходів для вихователів дитячих садків, які в цей час відвідують курси підвищення кваліфікації у  КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти». Під час екскурсії присутні мали унікальну можливість познайомитися із діючими програмами, проектами та конкурсами для дітей різних вікових категорій.




Особливим акцентом, під час зустрічі з освітянами, стала лекція з  досвіду роботи  саме працівників відділу обслуговування дошкільників та учнів 1 – 4 класів. Виховуючи інтерес у дітей до книги, бібліотекарі, як і вихователі  застосовують різноманітні традиційні і інноваційні  методи та прийоми. 
Але ми продемонстрували свій «фірмовий рецепт» - це програма творчого розвитку для дошкільників «Перший крок до книжок», яка має три напрямки – літературний, народознавчий та екологічний, та проект «Домовичок-казковичок приніс малечі рюкзачок». І програма і проект існують вже декілька років поспіль, основні складові, яких є і ляльковий театр, і ігри на підлозі, і міні-квести, і народознавчі години, екологічні ігри, патріотичні панорами, розваги, театралізовані свята тощо. Все це не може залишити байдужим жодного сучасного малюка.




Тож подбаємо про світ дошкільного дитинства разом і зробимо його яскравим і різноманітним, наповненим  цікавими, корисними знаннями та позитивними емоціями.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік