08 травня 2019

Їх подвиг палає безсмертним вогнем!

Щороку, восьмого та дев'ятого травня, в Україні відзначають День пам'яті та примирення та День Перемоги. 8 травня 1945-го року Німеччина оголосила про свою капітуляцію у Другій світовій війні. Саме тому ці дні присвячені пам'яті тих понад 60 мільйонів людей, чиє життя було обірвано насиллям світового масштабу, людям усіх рас і націй, чоловікам і жінкам, воїнам і мирному населенню, малим дітям і старикам, – усім загиблим і усім тим, хто вижив та пройшов через усі кола пекла Другої світової.
Набат історичної пам'яті пролунав сьогодні і для учнів 3-4 класів Херсонської ЗОШ №32.
На  оборону своєї  Батьківщини  і боротьбу з ворогом у той час піднялися не лише дорослі, а й  діти, які проявили не менше мужності та відваги, наближаючи час Перемоги. Чимало прикладів героїзму дітей у роки Другої світової війни зберегла для нас історія.  У Херсоні діяла група відважних юних патріотів «Хлопчики з Карантинного». Саме про  життя і подвиги цих «дітей» і йшла мова під час  сьогоднішнього заходу. Учні із неприхованим співпереживанням  переглянули відео-реконструкцію історичних подій вихованцями Школи гуманітарної праці, що була знята  за творами херсонських авторів А.Дрозд та Л. Марченка.
Символом свята є червоний мак. Ця квітка - пам'ятний знак жертв військових і громадянських конфліктів, відображення кривавого сліду від пострілу. Цього дня, вшановуючи загиблих, кожен  має тримати при собі цю квітку. Звісно, була вона і на нашому заході, а  на зворотному боці діти написали свої побажання -мрії за краще майбутнє України та озвучили їх наприкінці зустрічі.

Хай пам’ять залишається із нами,
Хоч час спливає швидко, йде від нас.
То ж дай нам, Боже, іти мирними шляхами,
У мирі й щасті жити в добрий час.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік