07 травня 2019

Вклоняємось доземно всім захисникам Вітчизни

Сьогодні вранці сонячно і світло
І гарно ж як! Ну, просто дивина!
На синім небі сонечко розквітло,
І в цілім світі мир і тишина…
Це я так хочу.                        
       Та війна триває...
Надія Красоткіна

Такими словами для читачів та учнів загальноосвітніх шкіл №№ 14, 2 міста почався 7 травня 2019 року захід до Дня пам’яті та примирення, до Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, підготовлений бібліотекарями відділу естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки. 
Солдати, які сьогодні стоять на захисті молодої незалежної держави, вчилися на прикладах бувалих воїнів старшого покоління.  Вони є нащадками та продовжувачами бойової слави переможців-визволителів.
Багато літ пройшло з тих пір, як увесь світ був втягнутий у найбільшу за всю історію війну, де загинуло мільйони людей. 
Історія живе у пам’яті тих, хто був свідком та учасником бойових дій, у пам’яті їх нащадків, у фотографіях, документах, кінокадрах, історія живе у речах.
Учасники заходу почули історії написання книг, пісень воєнного періоду та про війну. А життєва трагедія родини, у якої загинуло семеро синів у тій страшній війні, покладена в основу пісні «Журавлі», схвилювала присутніх. 
Херсонський колекціонер Володимир Торопов на заході демонстрував експонати ІІ світової війни: каски воїнів та нагороди армій різних народів, бінокль, фляги, шлеми, фотоапарат, портсигар, запальничку, гільзу-лампа, командирський годинник та інші. В.А.Торопов, розповів про історію кожного предмета.
Цікава розповідь про нашого земляка З.П.Видригана підтверджувалася Володимиром Анатолійовичем унікальними фото. 
Бібліотекарі запропонували учасникам заходу познайомитися з літературою, яка розповість про мужність та відвагу нашого народу в боях за перемогу .
І скільки б не минуло часу, ми завжди будемо звертатися до тих історичних подій, що знаменують перемогу життя над смертю. 
Анжела Ракша,
завідувач відділу естетичного виховання

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік