08 травня 2019

Перемога – одна на всіх

8 травня, в День пам’яті та примирення, до Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім.Дніпрової Чайки завітали учні 5-Б класу гімназії № 20 ім.Бориса Лавреньова.
В хронологічній послідовності діти дізнавались про події Другої світової війни: початок, окупація рідного краю, довгоочікуване визволення та наслідки. 
Бібліотекар Вікторія Сломчинська розповіла  про   окупаційний режим на Херсонщині, про діяльність підпільних організацій. Особливо зацікавились гімназисти подвигом юних патріотів – хлопців з Карантинного острова. Адже більшість юних героїв навчались у школі водників – таку назву у той час носила гімназія №20. Про героїчне життя підпільників написав книгу «Клятве остались верны» наш земляк, лауреат обласної літературної премії ім. Миколи Куліша  Леонід Марченко. 
Діти переглянули фільм-реконструкцію подій, які відбувались в окупованому Херсоні та про трагічну долю хлопців з Карантинного острова.
П’ятикласники стали учасниками  «Героїчної» вікторини та продемонстрували відмінні знання, які вони поповнили під час заходу. Ярослав  Шевцов  набрав найбільшу кількість балів та переміг, за що отримав приз від бібліотеки.
Завершився захід урочистою  подією – діти написали «Лист Миру» для наступних поколінь.



Ось декілька дитячих думок:
- Укласти мир з іншими країнами
- Пам'ятати про події Другої світової війни
- Поважати думки інших
- Не допускати конфліктів
- Миру та злагоди Україні!
Вікторія Сломчинська, 
завідувач відділу обслуговування учнів-читачів 5-9 класів

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік