06 травня 2019

Шануймо пам'ять про минуле, щоб бути гідними майбутнього!

Друга світова війна - без сумніву найтрагічніша подія XX століття, яка сколихнула від жаху усе людство.
Наш український народ, піднявся на битву, битву до останнього подиху, до Перемоги. Україна пережила численні поразки на фронті, незліченні втрати бійців і мирних жителів, окупацію. Але ми не були зламні. Ми перемогли!
Та кожну нову квітучу весну ми згадуємо ті страшні події. Наша пам'ять про героїчні часи - це не тільки монументи. Це, в першу чергу, спілкування з молодим поколінням, що тільки починає жити і мріяти про щасливе майбутнє.
Напередодні Дня Перемоги  над нацизмом у Другій світовій війні і до Дня пам’яті та примирення співробітниками Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки було підготовлено та проведено захід «Сторінками великої Перемоги: уроки пам’яті».

Під час заходу школярі, учні 8-Б класу НВК №56, познайомилися більш детально зі сторінками історії періоду Другої світової війни та дізналися про роки окупації в Україні та на Херсонщині. Говорили про героїчні подвиги своїх прадідів та відомих земляків і самі діти, адже більшість сімей знає про війну, на жаль, не тільки з підручників і телевізорів.
На завершення заходу для учнів був проведений огляд художньої літератури, сторінки якої ще довго будуть повертати читачів у героїчне минуле прадідів.
День Перемоги - це день великої радості й гордості, але водночас великого смутку, оскільки перемога дісталася нашому народу жахливою, неймовірно високою ціною. Та, на превеликий жаль, і сьогодні ми всіма силами намагаємось зберегти мир в нашій країні. Миру всім у кожній сім’ї і у нашій великій дружній Батьківщині!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік