06 травня 2019

Благословенна та держава, що має відданих синів..

Напередодні свята Перемоги над нацизмом у Європі, Дня пам’яті та примирення, бібліотекарі медіацентру Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки завітали до Школи мистецтв №1.
Друга світова війна залишила неабиякий відбиток в українському мистецтві. Юні художники дізнались, що діячам культури ніколи раніше не доводилося працювати в таких тяжких і несприятливих умовах, у які поставила їх війна. Проте українська культура і її творці виявилися на висоті свого покликання: вони все підпорядкували завданням розгрому ворога. У складні часи війни мистецтво стало могутнім знаряддям у боротьбі проти фашизму. Адже умови воєнного часу вимагали перебудови всього художнього життя. Бригади художників виїжджали на фронт, заводи, у колгоспи, вели активну художню пропаганду і збирали матеріали для майбутніх творів.
Десятки українських театральних колективів, ансамблів, артистичних бригад несли своє мистецтво фронтовикам, надихаючи їх на боротьбу за свободу і незалежність Батьківщини.
Під час зустрічі учні Школи мистецтв№1 ознайомились із прикладами образотворчого, пісенного та кіномистецтва воєнних та післявоєнних часів. Фронтові пісні та вірші, уривки із фільмів не залишили жодного байдужим до величного подвигу наших дідів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік