14 травня 2019

Ми пам’ятаємо своїх героїв

Ми вдячні, Господи, тобі,
Й тому солдату,
Що переміг у тій війні,
У 45-му!
Бібліотекарі відділу естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки  14 травня  провели захід для учнів  обласної гімназії ім. Т.Г. Шевченка, який був присвячений Другій світовій війні та видатному земляку, воєначальнику, генерал-майору Захарію Петровичу Видригану.

В учнів гімназії була унікальна можливість краще дізнатися про видатну людину, яка увійшла в історії не тільки своїми подвигами в часи II світової війни, але і незламним почуттям справедливості. 
Саме Захару Петровичу бургомістр Потсдама передав ключ від міста. На даний момент цей ключ зберігається в обласному краєзнавчому музеї.
На захід була запрошена Людмила Захарівна Видриган, донька генерал -майора. Вона подарувала учням гімназії на згадку про зустріч макет літака. 
Херсонський колекціонер Володимир Торопов на заході демонстрував експонати, які міг використовувати генерал-майор З. П. Видриган та розповів про історію кожного предмета.
Діти підготували справжній концерт, присвячений тим трагічним подіям- співали, танцювали післявоєнний вальс та розповідали вірші, а в кінці заходу встали і згадали тих, хто загинув за наші землі хвилиною мовчання.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік