14 травня 2019

Правила безпеки знай і в біду не потрапляй!

У світі існує така народна мудрість -  від малого побоювання велике спасіння. Та на жаль, в сучасному світі дитину, та навіть дорослу людину, чекає безліч небезпек. Щоб не сталося біди, скрізь і в бібліотеках, і в школах, і в дитячих садках  проходять різні за формою та змістом заняття, де йдеться про головне – уміти уникнути загрози життю і здоров’ю, інакше кажучи - небезпеки .
З цією метою працівники молодшого відділу Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки завітали до дитячого садка №51, щоб в ігровій формі познайомити малечу з небезпечними ситуаціями, які можуть виникнути в квартирі, коли дитина залишається одна вдома та навчити орієнтуватися у складних ситуаціях.
Разом із бібліотекарем хлопчики та дівчата вирушили у мандрівку до Країни Безпеки, де на них чекали несподіванки та сюрпризи.
Першим зустрівся Домовик, який втік з дому, бо відкрив двері Бабі Язі, яка представилась лікарем з місцевої поліклініки. Потрапивши до дитячого садка, він вирішив пограти з дітьми іграшками із кошика, який встиг прихопити із собою. Відгадуючи загадки і граючись, з’ясувалося, що Домовик приніс голки, сірники, ніж, виделку, кнопки – тобто те, чим дуже небезпечно гратися дітлахам.
Але одна річ все ж таки була справжньою іграшкою – це м’яч, який знадобився для гри «Безпечно. Небезпечно».
Потім із самого Простоквашино завітав Листоноша Печкин, який приніс листа та фотографії від Дяді Федора. У листі хлопчик просив у дітей допомоги – визначити, які предмети зображені на фото і як ними користуватися. Присутні пояснили, що представлені предмети  - це електро прилади, які самостійно, без присутності дорослих, вмикати не можна. А ще Печкин повідав, що без потреби не слід вживати таблетки, навіть як що вони різнокольорові та мають приємний запах.
Останнім привалом була станція «Казкова». Тут літературним героям потрібна була допомога. Кожен з них потрапив у певну складну ситуацію і не знав яким номером телефону скористатися, щоб визвати певну службу порятунку. Тож з цим завданням швидко і вправно впоралася наша малеча.
Завдяки таким зустрічам і тісній співпраці бібліотекарів та вихователів  ми розвиваємо у дошкільників здатність орієнтуватися у складних ситуаціях, вміння оцінювати небезпеку та вибирати дії самозахисту.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік