13 травня 2019

Нова ера в психології: біля витоків

Вихованці Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки вже підросли і навчаються на IV-му курсі кафедри загальної та соціальної психології Херсонського державного університету. Вони не забувають місце, де почали читати та розвивати свої творчі здібності. І саме сьогодні вони завітали до нас разом зі своїм викладачем психології, доцентом Світланою Іванівною Бабатіною на лекцію "Нова ера в психології: біля витоків". Лекція присвячена видатному німецькому психологу, філософу, автору багатьох наукових праць у різних сферах Вільгельму Максиміліану Вундту.

На практичних заняттях в університеті студенти та їхні викладачі проводять тести, тренінги та експерименти, а в бібліотеці ми ознайомили їх із життєвим та творчим шляхом видатного вченого, з його науковими працями і колом його друзів, соратників та персон, з якими він вів професійні й політичні дискусії. Головну увагу ми приділили знайомству з 10-томником "Етнопсихології", яку вважають головним досягненням його наукової діяльності. Саме Вундт заснував першу практичну лабораторію з психології та проводив експерименти, розвивав методику викладання психології та ввів багато наукових термінів.

Сподіваємось, що наші гості отримали багато цікавої інформації, яка стане їм у нагоді та, можливо, дасть комусь поштовх до написання власних наукових праць з психології.
Дякуємо керівництву кафедри загальної та соціальної психології, та особисто Світлані Іванівні Бабатіній за допомогу в організації та проведенні заходу. Сподіваємось на подальшу співпрацю!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік