10 травня 2019

Фантастичні пригоди шестикласників у бібліотеці

Для шестикласників із херсонського НВК № 51 сьогодні справжнє свято слова!
Відвідавши Херсонську обласну бібліотеку для дітей ім. Дніпрової Чайки, вони стали учасниками серії заходів, присвячених літературі.
Спершу пройшлися затишними залами книгозбірні, познайомилися з її клубами, кращими книгами та послугами.

У рожевій залі взяли участь в ерудит-шоу «Уважні та начитані». Учасники  гри з восьми категорій обирали запитання на власний смак: у «Книзі» дізналися, з чого зроблена і з яких розділів складається книга, пригадали прислів’я та приказки про книгу, у пошуках цікавих фактів зазирнули в «Біографії» митців, розгадали «Ребуси» про чарівні предмети, подискутували про «Літературні жанри», витягнули із «Чорної скрині» та відновили переплутані імена і прізвища письменників та встигли ще багато іншого!
Під час огляду літератури підліткам були представлені книжкові бестселери у жанрі фантастики та фентезі: зокрема, «Кораліна», «Небудь-де» Ніла Геймана, «Воно» Стівена Кінга, «Дім дивних дітей» Ренсома Ріггза, «Марісіянин» Енді Вейра тощо.
Багато імен зарубіжних авторів та назв їхніх творів сьогодні дізналися шестикласники й під час «Літературного калейдоскопу», який включав, між іншим, й нові книжкові екранізації.
Також відбулася дуель читачів, які підпали під чари серії книжок Джоан Ролінг про Гаррі Поттера. Юні маги-книголюби відповідали на запитання вікторини, розподіляли чарівників по факультетам за допомогою чарівного капелюха, відгадували магічні предмети та незвичайних тварин і з честю пройшли всі випробування!
А наприкінці програми на школярів чекали запальні танці у зоні Х-бокс!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік