01 вересня 2023

Як ти? Повертаємось до школи

1 вересня навчальний рік для херсонських школярів розпочався дистанційно, оскільки більшість із них знаходиться далеко за межами рідного міста - в інших регіонах України та в інших країнах. Але є те, що всіх їх об'єднує, - любов до рідного міста та палке бажання повернутися додому, до рідної школи та обійняти найрідніших - своїх учителів та однокласників.

Головна бібліотекарка читальної зали провела для шестикласників херсонської школи 50 єдиний перший урок, присвячений ментальному здоров'ю, під назвою "Як ти? Повертаємось до школи". Юлія Чернієнко розповіла дітям про те, як працюють емоції, навчила учнів їх розпізнавати та пояснила, що робити, якщо вони не можуть з ними впоратись.


Діти дізналися про прості вправи: як допомогти собі та своїм рідним у складні періоди, як впоратись зі страхом, тривогою, як заспокоїтися і почуватися впевненіше. Вправа "Дружнє коло" допомогла налаштувати учнів на позитивну зустріч зі школою, друзями, учителями та бібліотекарями. Діти залюбки називали свої імена та назви міст або країн, де вони знаходяться. І хоча всі ми - і дорослі, і діти - далеко один від одного, ми всі єдині у своїй витримці та вірі в Перемогу.



Як бібліотекарка, Юлія не могла не порадити перелік книг для читання, які, попри цікавий та захопливий сюжет, мають терапевтичний підтримуючий ефект. Серед них - "Стресостійкість" Міту Стороні," "Таємні історії маленьких і великих Перемог" Тетяни Стус, "Метелики перетворюються" Галини Вдовиченко, Веріті Кроссвелл" Маленькі тривожні монстри" та інші. На останок ми зробили селфі в Zoom напам'ять і Юлія задала шестикласникам два дуже приємні і підтримуючі домашні завдання:

1) Поставити собі захоплюючу і цілком реальну для досягнення мету на 2023 - 2024 навчальний рік.

2) Написати собі лист у майбутнє, запечатати конверт і відкрити та прочитати цей мотиваційний лист у щасливий День Перемоги!

"Як ти?" - цією фразою ми підтримували одне одного у перші дні війни та в складні часи окупації.

І ця фраза залишається актуальною і тепер. Пишіть її, згадуйте на початку розмови - так ти даєш турботу та увагу не тільки іншій людині, але і - дивовижним чином - собі!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік