15 вересня 2023

Сильний. Вільний. Незалежний - наш Херсон!

Наближається день рідного міста. Це свято є особливим для всіх херсонців. Навіть ті, хто зараз знаходиться далеко від дому, подумки завжди звертаються до чудового міста на березі Дніпра. І хоча Херсон зараз переживає нелегкі часи - і його поки що називають "містом фанерних вікон" через його рани від обстрілів - ми віримо у його розквіт і відбудову. Ми чекаємо і наближаємо Перемогу всіма силами.

Так головна бібліотекарка Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки зібрала на патріотичне свято херсонських семикласників, які навчаються у школі № 50.

Ми занурилися в історію рідного міста від давнини до сучасності. Ми дослідили його героїчні сторінки: і в мирні часи, і в часи боротьби за волю, квітучість і незалежність.

Ось кілька героїчних віх: у 18 столітті території сучасного міста займали козаки Інгульської паланки і новозбудовану Херсонську фортецю обороняв сформований із запорожців пікінерський полк.

Згадали ми і партизанський рух, подвиг хлопчаків з Карантинного острова і героїчне звільнення міста в часи ІІ Світової війни.

Особлива увага була приділена історії, яка творилася і твориться на наших очах і учасниками якої всі ми, херсонці, стали у 2022-2023 роках. 


Вписали ми в історію міста і мирні сторінки, а також зробили екскурсію музеями і старовинними будівлями. А під час інтерактивної вправи ми відновили герб нашого міста і дослідили, що означає кожний його елемент.

З Днем народження, рідне місто! Бажаємо тобі мирного неба і процвітання!



Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік