20 вересня 2023

У книжковий дім вхід доступний всім!

БІБЛІОТЕКА… Таке просте і всім зрозуміле слово, але, коли ми його чуємо, в наших думках відразу виникає багато образів і фантазій. Бібліотека – це сховище книг, храм знань, та водночас – точка доступу в Інтернет. Тільки тут можна знайти відповіді на абсолютно всі питання, зрозуміти всесвіт, розгадати таємниці людства, пізнати самого себе, відкрити для себе нові імена, познайомитися з новими персонажами... А ще це унікальна можливість спілкуватися з людьми, з книгою, з улюбленими героями.

Таким неповторним, незабутнім шансом потрапити онлайн на зустріч з книгою до Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки скористалися учні третіх класів Херсонської  загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №53.


Після недовгої екскурсії у віртуальній реальності малюки, «залишившись» у молодшому відділі, оволоділи  та засвоїли значення бібліотечних термінів, таких як абонемент, читальна зала та «адреса» книги на бібліотечній полиці.


А далі розпочалися справжні дебати «Як правильно читати, а як ні», повторення елементарних правил поводження читача в бібліотеці і бережливого ставлення до книги чи підручника.


Онлайн зустріч з бібліотекою та книгою завершилась змаганнями на кращого знавця прислів’їв та приказок про книгу і читання, на кращого знавця сучасних українських книжок.

Знайомство з бібліотекою, хоч і віртуальне, відбулося у дружній, лагідній атмосфері і з розумінням того,  що книга є і залишається справжнім другом сучасної дітвори, а бібліотека - це надійний путівник і порадник в книжковому просторі.

   

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік