30 вересня 2023

Козацькі таємниці. Читацький геокешинг

Ну скажіть, що може бути цікавіше, аніж розкривати таємниці історичного минулого «українських лицарів» та ще й при цьому шукати стародавні козацькі скарби?
До Дня Українського козацтва, завідувачка сектору абонемента Херсонської бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, для учнів 6-х класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 44, провела патріотичний захід: "Козацькі таємниці", форматі - читацького геокешингу.
Звичайно, спочатку школярі згадали всім відомі факти про козаків, про заснування Січі, про соціальний устрій і щоденний побут, про особливості військово-морської справи та найвідоміші козацькі походи. Але вражаючими стали відкриття у рубриці «Таємниці козацьких портретів», «Секрети чумацького промислу». Без уваги не залишили «лайфхаки» від козаків, як бути здоровим і міцним, загартованим та життєрадісним, адже козацької медицина була побудована на простих, але дієвих речах, таких як гармонія з природою, природі ліки, молитви та активний спосіб життя.
Наші користувачі дізнались цікаві факти про козацтво на терені Таврійського краю, та не оминули тему загадкових, овіяних легендами, козаків-характерників.


Чимало козацьких скарбів ховає в собі українська земля, золоті монети, діжки з золотом, прикраси та цінні речі побуту, під землею, та на дні річок, вони ваблять і сьогодні археологів і істориків. Ну а ми, дорослі, знаємо, що не все золото, що блищить, тому радимо юним читачам цікаві сучасні пригодницькі книги про пошуки скарбів та карколомні пригоди. На останок, шестикласники пограли у вікторину, та згадали різні жанри літератури присвячені темі козацтва, думи, прислів’я, приказки, казки, легенди та пісні, почувши які, ніхто не залишиться байдужим. Переспівані сьогодні рядки бойових пісень, вселяють віру у Перемогу.
Нема переводу козацькому роду! Зі святом наших мужніх, незламних Воїнів, захисниць і захисників України, які сьогодні, ціною власного життя, виборюють майбутнє для юних нащадків козацького роду.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік