21 вересня 2023

Символи моєї Батьківщини

З початком нового навчального року - знову онлайн в умовах воєнного часу - поновилась і плідна співпраця Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки з педагогами й колегами-шкільними бібліотекарями, завдяки якій можемо зустрічатись із своїми користувачами - дітьми Херсонщини. 20 вересня бібліотекарем сектору періодичних видань проведено патріотичний захід «Я люблю Україну» для учнів 4 класу Херсонської загальноосвітньої школи №2. Говорили з дітьми про Україну та її символи - державні й народні, традиційні обереги українців, знайомились із традиціями та обрядами українського народу. 

Беручи активну участь у заході, діти визначили його основні тези:

1.Україна – це величезна мальовнича європейська країна, яка має незвичайну природу, чисельні пам’ятки історії та культури.
2.В Україні багато самобутніх традицій, звичаїв та обрядів, які виконуються на різні народні та релігійні свята.
3.Синьо-жовтий прапор українців та герб тризуб – це символи свободи й боротьби за незалежність.
4.Пізнали значення кольорів державного прапора. Згідно з поширеним тлумаченням синій колір прапора символізує ясне небо, а жовтий – стиглі пшеничні лани.
5.Дніпро – найбільша річка нашого краю, колиска цивілізації, історії та культури українського народу.
6.Потрапляючи до нашої держави, усі іноземці дивуються красою наших золотистих нив, що колосяться під ясним небом, і розуміють, що недарма Україну називають житницею Європи.

На останок діти разом з бібліотекаром виготовили з паперу виріб - квітучу карту України, і вийшла вона у них неймовірно гарна. Тому що кожен з нас хоче бачити неньку-Україну веселою, красивою, без горя і біди, без сліз і смутку. Так і буде!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік