28 вересня 2023

Історії маленьких і великих перемог

Сьогодні працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки організували тематичну зустріч з сучасною українською письменницею Галиною Вдовиченко з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек, який вся наша країна святкуватиме 30 вересня.
Учні 4-А і 4-Б класів Херсонської спеціалізованої школи №57 з поглибленим вивченням іноземних мов та 4-А, 4-Б і 4-В класу Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №53 Херсонської міської ради стали учасниками онлайн зустрічі “Історії маленьких і великих перемог”.
Організатор і модератор зустрічі Ірина Срібна разом із учасниками під час експрес-знайомства провели “Секретне розслідування” та з’ясували цікавинки про життєвий і творчий шлях пані Галини, розпакували “Кейс письменника”, переглянули буктрейлери за творчістю письменниці “Ліга непарних шкарпеток”, “Муркотливі історії Галини Вдовиченко”.



Дуже жваво пройшла non-stop бесіда, під час якої діти дізналися:
  • як створити власну книгу?
  • скільки часу потрібно для її написання?
  • де письменниця черпає натхнення?
  • яка улюблена книга письменниці?
  • де пані Галина знаходить протопити своїх героїв та ін.

Діти із великим захопленням прослухали історію зародження і створення книги “Ліга непарних шкарпеток” та окремого проекту створеного під впливом подій повномасштабного вторгнення - “Казки на листівках”, пограли у інтерактивну вікторину та здивували Галину Костянтинівну своїми блискучими відповідями.





Кожен із нас щодня досягає маленьких і великих перемог, які є складовими загальної великої перемоги. Діти ростуть, розвиваються та навчаються, вчителі примножують свої знання та передають їх іншим, волонтери допомагають тим, хто цього потребує, лікарі - ставлять на ноги хворих, письменники пишуть різноманітні твори і доносять важливу правду світу про сучасні трагічні події, бібліотекарі - підтримують освіту, сприяють розвитку читацької культури, допомагають у дослідженнях, впроваджують інновації, підтримують культурну спадщину, військові - захищають нашу країну. Кожен в своїй сфері робить саме ту важливу частину роботи, яка допоможе в досягненні великих цілей і великої спільної Перемоги!

Завершилася онлайн-зустріч букетом побажань для письменниці, дітей і України в цілому. Наші думки зійшлись у тому, що всі ми дуже хочемо повернутись до нашого попереднього життя: ходити в улюблені школи, театри і бібліотеки офлайн, подорожувати улюбленими куточками України, і найголовніше відчувати мир і безпеку! До нових зустрічей з улюбленими письменниками!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік