08 вересня 2023

Народжені перемагати!

У рамках Всеукраїнського Олімпійського тижня, з метою популяризації здорового способу життя та позитивного ставлення до спорту, для учнів 6-х, 8-х класів Херсонської спеціалізованої школи №27 був проведений патріотичний захід «Народженні перемагати: історії спортивного Олімпу України».

О 9.00 школярі вшанували хвилиною мовчання тих спортсменів, які загинули внаслідок воєнних дій країни-агресора та під час їх безпосередньої участі у боях за Батьківщину. Юні хлопці і дівчата, майстри з різних видів спорту, змінили свої кросівки на берці, спортзали на бліндажі, а стадіони на поле бою! Когось ракета застала вдома, не давши можливості більше жити і тренуватися. Болюча статистика свідчить, що за час війни загинуло понад 250 українських спортсменів та тренерів, понад 120 спортивних об'єктів було зруйновано ворожими ракетами та артилерією, понад 300 спортивних шкіл припинили існування.
Світла та Вічна пам'ять загиблим Героям українського спорту!
Здоров’я нашого підростаючого покоління та збереження його, у вкрай важких умовах, – надважливе завдання і батьків і вчителів. І добре, що сьогодні підлітки обізнані з цієї теми і чимало знають про здоровий спосіб життя і різноманітні види спорту.
Під час заходу школярі пригадали історію створення Олімпійських ігор, їх важливе значення в минулому для розвитку людства і актуальність сьогодні. Історії визначних перемог незалежної України, перше підняті прапору, перше «золото», «вічні» рекорди, - вкотре довели присутнім, що українці незламні, мужні, сміливі, народжені перемагати.
Не обійшлось і без змагань, свої знання школярі перевірили у вікторині «Знавці Олімпійського Спорту».
Згадали сьогодні юні херсонці і земляків, спортивну гордість Херсонщини минулого століття і незламних чемпіонок параолімпійських змагань сучасності, Єлизавету Мерешко та Яну Лебєдєву. Не вистачить і 10-ти уроків, аби віддати шану і послухати про спортивні подвиги мужніх українців, та сьогодні, на щастя, у підростаючого покоління є доступ до різнманітної інформації, книг, електронних ресурсів, аби кожен незаслужено забутий чемпіон «розповів» про свій тернистий шлях до Перемоги!
Мотивуючі, надихаючі, справжні, щирі історії українських спортсменів є гарним прикладом для дітей і дорослих, для тих хто трохи втомився сьогодні і зневірився, адже кожен раз коли лунає наш гімн на стадіоні, і здіймається український прапор, вогонь надії на Перемогу запалює серце кожного


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік