10 вересня 2023

Абетка безпеки від бібліотеки

«Мій дім - моя фортеця» - фраза відомого юриста Едуарда Кока, який жив в Англії в 16-17 столітті, що стала крилатою і дуже популярною, відома майже всім. Дім - це місце, де людина повинна відчувати себе в цілковитій безпеці. 

А як почуває себе дитина, залишившись вдома одна? Чи має вона розуміння про прості правила безпеки в побуті? Чи вміє діяти в екстрених ситуаціях? Саме відповіді на ці питання намагалися  з’ясувати біліотекарі Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки  під час чергової зустрічі «Читай компанії».

Хлопчики та дівчатка  Таврійського мікрорайону, завітавши до Дитячої точки «Спільно», під час спілкування, закріплювали свої знання з основ безпеки життєдіяльності, розвивали практичні навички і уміння безпечної поведінки вдома завдяки розіграним певним ситуації. За допомогою маленького імпровізованого лялькового театру присутні більш дорослі діти пояснювали малечі - чому не можна відчиняти дверей незнайомим людям та чи можна відчиняти двері, якщо за ними стоїть людина в поліцейській формі? 

А ще говорили про безліч побутових приладів, які спрощують домашню роботу, але, водночас, потребують дотримання певних правил під час користування та нагадали, в які служби порятунку потрібно звертатися при пожежі, при порушені закону чи правопорядку, при поганому самопочутті.

Отже, такі активності та розваги, у будь-який час та у будь-якому віці, формують свідоме ставлення до своєї безпеки, прагнення зберегти своє здоров’я, майно тощо. Крім того важливо завжди пам’ятати, що дотримання простих правил безпеки може врятувати життя та запобігти травмам і небезпекам.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік