18 вересня 2023

Місто моєї мрії. Краєзнавчі пазли.


Місто наших мрій, мій Херсон і твій!

Місто, у якому ми народилися, місто, де зростаємо, вчимося, відпочиваємо і за яке переживаємо усім серцем, - наше рідне місто. І де б сьогодні не пербували наші діти, для них це місто - Херсон. Сьогодні школярів, Херсонської спеціалізованої школи I- III ступенів №27 , учнів 4-х та 5-х класів, об’єднала любов до рідного міста, теплі згадки про мирний час, та звісно ж, знання про історію рідного краю.

Бібліотечний захід «Місто моєї мрії. Краєзнавчі пазли» був проведений завідувачкою сектором абонемента, Кацарською Наталією Юріївною. Захід був приурочений до 245 річниці міста-героя Херсона та пройшов у ігровій формі. Краєзнавчі пазли були розроблені з різних тем та рубрик, це «Херсон Історичний», «Херсон Літературний», «Херсон Гастрономічний, а ще мистецький, туристичний, унікальний, та у ході останніх воєнних подій, - «Херсон Незламний». Відгадавши цікаві завдання, учасники гри змогли скласти ключовий пазл тематики. Так дізналися школярі про символи міста, унікальні історичні споруди, музеї та бібліотеки, про письменників та поетів міста, про міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії», та про кавуновий мед «бекмез» і автентичний борщ з бичків.



Юні, але такі свідомі і допитливі школярі, багато чого знають про історичне минуле свого міста, але і щиро вболівають про його майбутнє.

Згадали сьогодні і сучасних героїв нашого незламного Херсона, які щодня охороняють, рятують, лікують, будують, прибирають і бережуть своє місто для майбутніх поколінь. Пазлик до пазлика, відповідь до загадки, щирі думки, спогади, знання здобуті у школі і самостійно, так і склались «картинки» мирного щасливого міста, на згадку про сьогоднішню річницю!
Херсон мирний, чистий, зелений, квітучий, фестивальний, туристичний, веселий, смачний, багатий, дружній, - таким бачать його діти у своїх мріях і у недалекому майбутньому, таким він є у їх серцях, а дорослі роблять все можливе, аби ці мрії справдилися!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік