27 вересня 2023

До уваги вчителів та батьків

28 вересня виповнюється 105 років з дня народження відомого українського педагога, який був і залишається одним з найяскравіших діячів освіти, психології та літератури - Василя Олександровича Сухомлинського.


Його літературна спадщина - це методичні праці, дослідження та майже 1500 цікавих розповідей для дітей: мініатюр-казок; оповідань; легенд; притч і новел. Вони цінні перш за все чіткою подачею думки і яскравою образністю. В них метр торкнувся найбільш животрепетних аспектів виховання і навчання, які є актуальними сьогодні так само, як і півстоліття тому.


Василь Сухомлинський відкрив батькам і педагогам прості істини, без яких неможливо зрозуміти і прийняти світ дитинства, а Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки підготувала низку електронних ресурсів мережі Інтернет, які допоможуть, на наш погляд, приготуватися до уроку, як вчителю, так і дитині.

До Вашої уваги відео - біографічний нарис про життя і творчий шлях видатного педагога:


Електронний ресурс «Дерево казок», де вирує величезний казковий світ, на підґрунті якого вже виросло багато дітей, пропонує чималий перелік казок В. Сухомлинського, котрі можна прочитати онлайн:


Якщо раптом навколишній та внутрішній світ Вашої дитини став «чорно-білим», скоріш увімкніть повчальне оповідання «Усмішка», головна думка якого це – потреба і необхідність дарувати людям усмішку, в наслідок чого, на думку автора, світ стане для всіх барвистим і добрішим:


А ще, Вам та Вашій дитині, неодмінно слід прослухати «Осінні казки» Василя Сухомлинського, котрі розвивають фантазію, образність, алегоричність, бо вони неймовірно красиві і людяні:


«Діти повинні жити у світі краси, гри, казки, музики, малюнка, фантазії, творчості.» - Василь Сухомлинський.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік