22 вересня 2023

Мрія, одна на всіх

 У всіх українців є спільна мрія. Одна на всіх. Ось уже 1,5 роки ми щогодини і щохвилини мріємо, молимося, працюємо і йдемо на фронт, щоб наблизити мир для нашої коханої Батьківщини і всіх її незламних людей.

21 вересня ми і всією країною, і всім світом святкуємо Міжнародний день миру. До цього свята головна бібліотекарка читальної зали провела для п'ятикласників школи №50 флешмоб миру під назвою "Щоб моя рідна серцю Україна не знала більше пострілів війни!", а для молодших школярів гімназії №16 урок казкотерапії "Казка про рідне місто".


Під час флешмобу діти дізналися про історію створення цього щемкого свята, про церемонію миру у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку, про те, як звучить слово "мир" різними мовами, про символи миру в різних країнах.

А далі ми обговорили міжнародний символ миру. Це голуб із зеленою гілочкою у дзьобику. Ми згадали, як у давні часи про голуба склали біблійну оповідку, а в сучасному світі його як емблему руху за мир намалював Пабло Пікассо.

Далі під час творчої вправи ми вже самі малювали або вирізали з паперу фігурку голуба. Дитячі поробки вийшли ніжними, зворушливими і патріотичними.


А потім, тримаючи символ миру у своїх чистих дитячих долонях, школярі вслід за бібліотекаркою повторювали прохання про мир. І в цьому зверненні до світової спільноти звучали й такі слова:

"Ні – війні, так – МИРУ й сонцю в небі голубому!
МИР – це злагода, це – воля,
і рідна мова й пісня мами колискова!
Наші серця закликають до МИРУ!
Хай буде МИР!
Хай буде мир у нашій рідній Україні!"

Діти поставили дату на крильцях паперових голубів і пообіцяли зберегти цей символ миру до Перемоги.

А під час уроку казкотерапії з іншими діткам ми складали за допомогою слів і малюнків розповідь про майбутнє мирного Херсону. Діти висловлювали свою віру у Перемогу і підтримку всім дотичним до неї - керівникам держави, нашим воїнам і волонтерам. Отже, наше мирне майбутнє - у надійних руках!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік