29 вересня 2023

У пошуках ключа від бібліотеки знань


Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек головна бібліотекарка читальної зали провела для п'ятикласників із трьох херсонських шкіл (Школи гуманітарної праці, Таврійського ліцею мистецтв та школи 18) гру-квест "Ключ від бібліотеки".



Квест виявився чудовою можливістю для школярів як віртуально відвідати стіни Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, так весело і пізнавально провести час із однокласниками та книжковими друзями - тобто дитячими письменниками та літературними героями.


Юні читачі з величезним задоволенням поринули у пошукові лабіринти. Здійснюючи зупинки на маршруті картою книжкових скарбів, давали відповіді на запитання і отримували ключі-підказки для подальшого маршруту.


Діти відгадували літературних героїв та назви книг, з’ясовували, з якої країни той чи інший письменник, відповідали на літературні SMS, називали казкові транспортні засоби, здійснили мандрівку до пам'ятників літературним героям та прогулялися доріжками літературного зоопарку.


Квест показав, що читати – це весело та круто! Що в бібліотеці та у книжках можна щоразу відкривати для себе щось нове.


Діти отримали приємні враження, емоції, велике задоволення від гри.
І пообіцяли відвідати на вихідних місцеву бібліотеку, взяти додому книгу до смаку та привітати її бібліотекарів зі святом!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік