30 вересня 2023

Козаки-козаки, про вас легенди і казки...

Певно, не знайдеться в Україні людини, яка б не знала хоч щось про козаків. Адже про них створено багато художніх творів, фільмів та мультфільмів. Про козацький рід співається й у нашому державному гімні. Образ сміливого парубка, котрий захищає честь та волю нашого народу, міцно закарбувався у пам’яті поколінь. Тож, козак в українській культурі – звитяжний воїн, озброєний захисник Вітчизни, що боронить віру, гідність та звичаї усього нашого народу. А з початком повномасштабного вторгнення у кожному, хто зараз стоїть на захисті країни, ми мимохідь впізнаємо звитяжних вояків милого.

Тож до Дня українського козацтва, що цьогоріч відзначається 1 жовтня, працівники молодшого відділу Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки підготували та пропонують вам переглянути книжкову виставку "Для сучасних малюків про славетних козаків".
На її віртуальних поличках зібрані книжки для дітей, які найкраще передадуть дух українських козаків, розкажуть їх історію та познайомлять з культурою.
Вітаємо зі святом та бажаємо приємного перегляду!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік