22 вересня 2023

Книжкові історії, які змінюють життя

Осінь - найкраща пора для читання книг, а якщо ці книги ще і з терапевтичним ефектом,  то від такого читання подвійна користь.

Сьогодні для учнів сьомих класів Херсонської гімназії №14, завідувачка сектором абоненту Наталія Кацарська провела бібліотерапевтичну зустріч із херсонською письменницею Юлією Чернієнко. Під час заходу "Книжкові історії, які змінюють життя" діти дізналися про величезну користь читання у житті людини, і особливо сконцентрували увагу на чарівній лікувальній дії книг.


Авторка поділилася цікавими спогадами та маленькими історіями зі свого читацького і шкільного дитинства, а цілеспрямовані підлітки розкрили свої професійні плани на майбутнє. Також школярі перевірили свої знання, взявши участь у "Читацькій вікторині", а ще дізнались про цікаві книжкові історії для підлітків, авторкою яких є Юлія Чернієнко.

Завершальна рубрика "Книги, які лікують під час війни" відкрила перед читачами гостю заходу і як професійну бібліотекарку. Юлія порадила топ-6 книг для осіннього терапевтичного читання.

А користь від читання різнобічна! Воно розвиває інтелектуальні здібності, розвиває емпатію, сприяє творчому самовираженню та креативності, дарує гарний сон, чудовий настрій, зцілюєш від тривоги і депресії. І все це нам майже безкоштовно! 

А до того ж, попереду вихідні, а отже, для школярів є чудова можливість й отримати задоволення від читання, і перевірити на собі його терапевтичну дію.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік