25 вересня 2023

Бібліотека у NEOсвітньому просторі

22-24 вересня в м. Київ відбувся Фестиваль для дітей та підлітків «NEOсвітній Арсенал. Різні разом».  Це проєкт для створення безпечного, безбар’єрного освітнього простору, де навчання, а також занурення у мистецькі досвіди, відбувається через творчість і гру. Цьогоріч учасником фестивалю стала Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки, створивши у себе на локації простір вільної взаємодії через культуру, літературу і мистецтво. 

Фахівці книгозбірні під час стендової презентації представили найкращі видання бібліотеки серед яких настільні ігри серії «Ігри патріотів Херсонщини».

Родзинкою локації, стала краєзнавча еко-мандрівка «Зелений експрес Херсонщиною». Автор унікальної краєзнавчої гри – завідувачка медіа-центру Ірина Ковач дорослим презентувала розробку, а з юними учасниками фестивалю грала. Досліджуючи неповторний рослинний світ південних степів, Олешківської пустелі, дніпровських плавнів, рукотворних лісів нашого краю діти та підлітки дізнались більше про Херсонщину. Найкращі гравці були відзначені призами та подарунками.

Подарунки також отримували і дорослі. В перший день фестивалю з роботою бібліотеки детально ознайомилась представниця Міністерства культури та інформаційної політики України, Леся Хемраєва. Пані Леся залишилась у захваті від настільної гри «Мистецької палітри Херсонщини» та буклету «Знай наших».

Фестиваль для дітей та підлітків «NEOсвітній Арсенал. Різні разом» - це мистецькі проекти, майстер-класи, тренінги, творчі студії, інтерактивні екскурсії, а також нові знайомства!

І від тепер найкращі видання в ігровому форматі  Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки будуть знаходитись у фондах Державного музею іграшки.

Протягом трьох днів працівники бібліотеки імені Дніпрової Чайки у вільній та творчій взаємодії з  учасниками фестивалю мали змогу долучитися до емоційного, естетичного і пізнавального спілкування. Це була яскрава «подорож» культурно-мистецькими проектами та можливість розповісти про роботу нашої книгозбірні усій Україні.

Тож висловлюємо щиру подяку команді Фестивалю для дітей та підлітків «NEOсвітній Арсенал» за цікавий, високоякісний, продуктивний, насичений захід. Абсолютно унікальна і виправдана ідея, що всі учасники фестивалю мали змогу відвідати всі локації та майстер-класи і стати їх безпосереднім учасником. Особлива подяка Катерині Макаровій та Ліані Комарденко, творчої наснаги Вам і дякуємо за запрошення і гостинність. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік