28 вересня 2023

Все починається з добра

«105 років тому, 28 вересня, у простій, незаможній родині, в селі Василівка на Кіровоградщині, народився хлопчик, який ріс дуже жвавою і допитливою дитиною, якому судилося стати відомим педагогом та письменником - Василь Олександрович Сухомлинський.»… 

Саме такими словами сьогодні «зустріла» своїх маленьких читачів  Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки та люб’язно запропонувала відвідати особливу, рідкісну школу, де можна навчитися відрізняти гарні вчинки від недобрих, стати чемними та людяними, творчо сприймати навколишній світ.


Вихованцями Школи добрих вчинків залюбки погодилися стати учні четвертих класів Херсонського Таврійського ліцею мистецтв та Херсонської загальноосвітньої школа І-ІІІ ступенів № 44.


Дізнавшись розклад занять, хлопчики та дівчатка поквапилися скоріш «сісти за парти» та розпочати навчання. Складовою першого уроку «Природа добра» було відновити квітку добрих якостей людини, пелюсточки якої містили синоніми та антоніми до слова «доброта» і які асоціюються з добром.


На «Математиці добра» потрібно було обчислити приклади – ребуси і назвати позитивні якості доброї людини, а на уроці «Доброї літератури» - прослухати та обговорити оповідання «Як Сергійко навчився жаліти».



Наступні два заняття були творчими, де потрібно було скласти вірш, вставивши замість малюнка потрібне слово у кінці рядка та з’єднати частинки прислів’я так, щоб можна будо його прочитати.
Нажаль такі нестандартні навчальні години минають надзвичайно швидко, але на довго запам’ятовуються дитині. І кожна дитина повинна пам’ятати, що будь-яке оповідання чи казка Василя Сухомлинського - це мудра й тактовна підказка в тій чи іншій ситуації, яка навчить моральності, щирості, запалює добрі емоції і пробуджує думку.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік