16 вересня 2023

Ми - діти твої, Херсоне!

Стоїть величаво Херсон над Дніпром,
Як храм златоглавий, гостинний добром.
Чумацький тут шлях в давнину пролягав
І спів козаків запорізьких лунав…
(Василь Гайдамака)

Традиційно, у третю суботу вересня, херсонці святкують День міста, день його народження. В цьому році Херсону - 245 років! Незважаючи на складні обставини та на те, що цей особливий, для нашої рідної сторони, день пройде без блискучих урочистостей і багато хто з нас буде святкувати його не вдома, всі мешканці від малого до великого пригадають своє місто дитячих мрій, зелених вулиць, старовинних будиночків, град на дельті Дніпра, який відрізняється надзвичайною красою та неповторністю.


Про місто незалежних, сильних та нескорених людей, місто, в якому головним надбанням і скарбом, на зараз, є чудовий, з великим серцем народ, пригадували і школярі 3-х, 4-х класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №32 в тандемі з Херсонською обласною бібліотекою для дітей ім. Дніпрової Чайки.




Безумовно ж пригадали і чим знаменитий Херсон, і чим славиться Херсонщина, познайомилися із знаками-символами, котрі є предметом гордості громадян - які природньо пробуджують патріотичні відчуття, викликають пошану до історії міста, прослухали гімн Херсонської області, написаний дуже талановитим нашим земляком, поетом, письменником, заслуженим діячем мистецтв України Миколою Братаном.


З твоїм днем, моє місто-герой!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік