12 вересня 2023

Бібліотека - дім твоїх друзів

«Яким повинен бути друг?» - запитаєте ви. Відповідь на це питання нескладна  - друг має підтримувати, ділити з нами почуття, емоції, давати мудрі поради, залишатися вірним, бути поруч. З цієї точки зору, книга - справжній і надійний друг. Адже з самого дитинства вона супроводжує нас, наставляє на потрібний шлях, допомагає. У світі таких відданих друзів дуже-дуже багато і живуть вони під одним дахом, в одному місці - бібліотеці.

У таке незвичайне, майже чарівне місце, пощастило потрапити учням других класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №32. Завдяки «квітці бажання», яку на початку заходу поцупила зла чаклунка, діти, разом з бібліотекарем Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки, віртуально «пройшлись» коридорами книгозбірні та безпосередньо зазирнули і познайомилися з кожним її відділом.


Під час такої загадкової подорожі малюки збагатили свій словниковий запас бібліотечними термінами, такими як - бібліотека, бібліотекар, читач, читальна зала, абонемент та дізналися значення цих слів.


А ще, пройшовши бібліотечний лабіринт, хлопчики та дівчатка повторили як треба поводити себе в бібліотеці та правила дбайливого ставлення до книг та підручників.

Квітка бажання повернулася до читачів і кожен з присутніх, хоч і подумки, але міг загадати найзаповітніше своє бажання, яке обов’язково здійсниться, бо у світі дитинства і книжок можливо навіть не можливе.  

 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік