14 вересня 2023

Історія та сучасність Олімпійських ігор

Бібліотекар сектору періодичних видань Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки провела для учнів школи №2 м.Херсона захід на тему “Історія та сучасність Олімпійських ігор”.
Під час зустрічі учні дізнались про формування традиції Олімпійських ігор, які зародились ще в Стародавній Греції. В той час учасниками змагань могли бути тільки вільні чоловіки і юнаки, які змагались в декілька видах єдиноборств на горі Олімп.

Перша Олімпіада сучасності, засновником якої був французький барон П’єр де Кубертен, відбулася в Афінах у 1896 році, і у ній взяли участь 245 спортсменів із 14 країн світу, які змагались у 9 видах спорту. Зараз це найпопулярніші змагання сучасності, які проводяться раз на чотири роки та у яких беруть  участь тисячі найкращих атлетів зі всього світу. Присутніх зацікавили традиції та ритуали Олімпійських ігор, які збереглися й до наших часів.
На останок учні під керівництвом бібліотекаря виготовили невелику поробку одного з символів змагань - прапорець з олімпійськими кільцями
Учасники заходу, який проведено у рамках Всеукраїнського олімпійського тижня, були задоволені спільною працею та висловили подяку організаторам.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік