28 вересня 2023

Книгоноші з Королівства Книг

Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, для учнів 5-Б класу, Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №50 ім. Романа Набєгова Херсонської міської ради, прийшов цікавий бібліотечний урок. Та не звичайний урок, а віртуальна екскурсія бібліотеками світу «Книгоноші з Королівства Книг».

Школярі дізнались про історію створення перших бібліотек у світі, відслідкували еволюцію розвитку книги, від глиняних табличок до електронної читанки, та звичайно ж, відвідали, хоч і віртуально, найвідоміші читальні зали бібліотек.

Різноманіття світових бібліотек вразило юних читачів, бо чого тільки немає у світі. Крім класичних ошатних будівель у різних стилях архітектури, є сучасні, креативні, інформаційні простори - бібліотека-мозок, бібліотека-діамант, бібліотека-книжкова гора, бібліотека у баштах-книгах. Книжкові скарбниці у формі дерева, медузи, кубика рубика, кулі, мушлі, літаючої тарілки та книжкової полиці, вігвама, дивують та ваблять читачів з усього світу. «Королівства Книг», які за останні десятиліття стали інформаційними, культурними та соціальними центрами з різними функціями, будують у великих містах та столицях, за містом, у горах, на узбережжі, у джунглях і навіть на пляжах. 

Взяли участь сьогодні  п’ятикласники у вікторині для юних читачів «Світ книги», адже бібліотечно-бібліографічна грамотність не менш важлива сьогодні, ніж будь-яка інша, і добре, що граючи, діти багато чого дізналися.


Топ-5 кращих бібліотек України важко було обрати, але обираючи з такої великої кількості національних, наукових, університетських, діти відвідали свою рідну - Херсонську обласну бібліотеку для дітей імені Дніпрової Чайки, і у цьому допоміг VR-тур бібліотекою. Приємним сюрпризом для дітей стала зустріч з головним бібліотекарем і письменницею Юлією Чернієнко. Говорили про книги, читання і мріяли про нові бібліотеки майбутнього. 

Нехай майбутнє буде мирним для кожного і ньому завжди буде місце дитячим бібліотекам. А ми дякуємо нашим юним відданим читачам, педагогам і письменникам, що у такі важкі часи, підтримують бібліотеки своєю увагою і щирою зацікавленістю.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік