11 березня 2024

Хто Шевченка прочитав, той багатший серцем став!

Ювілейна відзнака 210 річниці з Дня народження Тараса Шевченка є нагадуванням про величність його творчості та невмирущий вплив цієї постаті на український національний дух. Шевченко залишив незабутній відбиток у світовій літературі та мистецтві, а його праці стали символом боротьби за свободу, гідність і справедливість.
Молодший відділ Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки влаштував для учнів 3 – 4 - х класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №53 та учнів 3 – х класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 44 поетичний нон-стоп, під час якого читачі пригадали та дізналися більше біографічних фактів про життя і творчість генія, переконалися, що Шевченкові вірші і картини є вічним джерелом натхнення для кожного, хто прагне зрозуміти значення свободи, людяності, глибини національної ідентичності.
Гра «Асоціативний ланцюжок» допомогла присутнім вибудувати події того часу, запам’ятати епізоди нелегкого життя митця, а вірші, які супроводжували зустріч, нагадували про сьогодення та важливість боротьби за правду та справедливість.
Отже, ювілейне відзначення Дня народження Тараса Шевченка є часом не лише для святкування та спілкування з підростаючим поколінням , а й переосмисленням його спадщини, подальшої реалізації його ідей у сучасному житті.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік