09 березня 2024

Урок історії України крізь призму творчості Т. Шевченка

Завжди в шевченківські дні Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайкими  збирає у дружному колі своїх читачів, проводячи заходи, щоб ще раз собі нагадати, хто ми є, діти чиїх батьків і щоб іще раз почути свою історію із вуст нашого волелюбного попередника – Тараса Шевченка.
В день народження Кобзаря наша бібліотека зібрала школярів із ЗЗСО № 45 і СЗСО № 52 на урок історії України крізь призму творчості Т. Шевченка.
Гортаючи безсмертні рядки Кобзаря, ми знайомилася із персонажами, сюжетом та історичним контекстом поем "Гайдамаки", «Гамалія», «Іван Підкова», «Тарасова ніч», «Великий льох», а також поезій «Чигрине, Чигрине», «Розрита могила».
Перед нами постали образи відомих історичних діячів: Богдана Хмельницького та Івана Мазепи, Гонти і Максима Залізняка, Тараса Трясила і Костя Гордієнка та інших.
Згадали ми і ті історичні події, свідком яких був сам Тарас Шевченко.
А пророчі слова Шевченка про щасливе майбутнє України підкріпили нашу надію витримати випробування сучасності і дочекатися омріяної Перемоги.
Завдяки рубриці «Тарас ШЕВЧЕНКО у фактах і рекордах» діти довідалися про унікальні подробиці життя та творчості митця і вшанування його пам’яті.
Всі найголовніші для Шевченка події сталися навесні: у березні він народився, а у квітні став вільним від кріпацтва, надрукував збірку «Кобзар» і отримав звістку про волю.
З усіх напоїв Шевченко найбільше любив чай, купував модні речі і часто любив жартувати із друзями.
Шевченко мав шанс наприкінці життя заробити кар’єру світляра.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік