27 березня 2024

Місія здійсненна! Читацькі дослідження та літературні відкриття

У великому і безмежному світі літератури на уважних і допитливих читачів чекає чимало відкриттів та читацьких досліджень. Досвідчені читачі мають бути уважні до різноманітних деталей у художніх творах та добре орієнтуватися у різноманітних літературних жанрах, «книгомани» завжди знають відомих письменників «у обличчя» та будь-коли можуть порадити цікавий бестселер.
У рамка Всеукраїнського тижня дитячого читання, учні 5-х та 6-х класів Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №52 з поглибленим вивченням української мови Херсонської міської ради, та учні 6-А класу Херсонського НВК №56 Херсонської міської ради, спробували перевірити свої знання та спритність під час онлайн-гри «Місія здійсненна! Читацькі дослідження та літературні відкриття».
На інтерактивній дошці, у форматі гри-ходилки, дітям було запропоновано пограти, розділившись на різнокольорові команди. Кубик випадково вирішував скільки ходів зробити та на які питання відповісти.
Питання були розподілені на 4 категорії: 1 - «Викрадений бестселер», де треба було відповісти на найпопулярніші питання про відомі світові твори. 2 - «Літературний артефакт», у цьому завданні гри школярам необхідно було пригадати назви магічних предметів та літературних артефактів, кожен з яких виконував свою особливу функцію у літературному творі. 3 – «Книжковий геній» - рубрика, в якій діти вгадували відомих письменників за портретами та їх винаходами і літературними відкриттями. А остання категорія, 4 – «Розкопані новинки», дала можливість дітям дізнатися, що цікавого і нового можна прочитати для їх віку.
Весело і з азартом провели ці змагання школярі, адже відкривати для себе безмежний світ книг та читання виявляється дуже запалююче, особливо, граючись разом з друзями!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік