22 березня 2024

Поезія – краса життя земного

Поезія – це музика душі, найдавніший духовний скарб людства. Вона втамовує душевну спрагу, пробуджує в людині радість життя, любов до краси, входить в наше життя з дитинства і залишається з нами до кінця. Кожний знаходить в ній щось своє, близьке і зрозуміле.
У рамках святкування 21 березня Всесвітнього дня поезії, співробітники сектору медіа-центр, запросили на літературні посиденьки учнів 3-4 класів Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №57 з поглибленим вивченням іноземних мов.
Слухаючи вірші відомих поетів діти були вражені поетичною цінністю цих творів, які розкривають багатство мови та велич її краси.
Яка ж поезія без своєї королеви, Ліни Костенко?
Зворушлива поезія Ліни Костенко стала для дітей не лише джерелом емоційного враження, а й джерелом натхнення. Вони переконалися, що слова поетеси, наче фарби, змальовують красоту природи і передають її спокій.
Діти, знаючи творчість письменника Анатолія Костецького, із задоволенням згадали його збірку «Віршаки - Розбишаки», в яку зібрано вірші гумористичного характеру і вмістилося понад тонну сміху. Збірка віршів спростовує впевненість дорослих у тому, що поезія не дуже цікава школярам, а особливо хлопчикам, для самостійного читання. Досить прочитати кілька рядків смішних віршів і лише кинути оком на веселі і динамічні ілюстрації – і будь-якого розбишаку-нечитайка до книжки притягне, як магнітом.
Вже традиційно школярі декламували поезією херсонських поетів – М. Братана і В. Кулика, які оспівують у своїй творчості красу Херсонщини.
У світі поезії немає меж для творчості та виразності. Юні читачі, які тільки відкривають для себе чарівний світ поезії, уявили себе поетами у грі «Підбери слово-риму» , весело і завзято спробували написати віршик про равлика і створили асоціативний кущ до слова «Поезія». Граючи, діти побачили, як слова можуть створювати картини в їхніх уявленнях, а поезія може бути засобом виразу найглибших почуттів та емоцій.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік