31 березня 2024

В душі бринить струна єдина – родина, книга, Україна!

Добігає кінця Всеукраїнський тиждень дитячого читання – ініціатива, яка спрямована на підвищення зацікавленості дітей у читанні, популяризацію книг серед молодших читачів, а також на підтримку розвитку читацької культури в Україні. Як відомо, ця подія зазвичай організовується у школах, бібліотеках, дитячих центрах та інших установах, що мають відношення до освіти та культури. Один із днів цього тижня, зазвичай, обов’язково присвячується родині, сімейному читанню, родинному спілкуванню.
В народі кажуть «Міцна сім’я – міцна держава!» і саме це продемонстрували читаючи сім’ї селища Степанівка під час Дня родинного спілкування взявши участь у літературно-конкурсній програмі «В душі бринить струна єдина –родина, книга, Україна», який влаштувала Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки.
Діти і батьки охоче та з неабияким захопленням виконували певні ролі у запропонованих активностях – розплутували літературні загадки, розв’язували завдання від читачів бібліотеки під назвою «Вустами немовляти», обмінювалися ролями, мами – відвідували салон краси, з’ясовували родинні зв’язки, пригадували українські народні пісні та всі разом із задоволенням та жвавістю приймали участь в змаганнях спортивної естафети.
Проведення Дня родинного спілкування, під час Всеукраїнського тижня дитячого читання, та активна присутність батьків мають великий вплив на формування читацьких смаків та навичок дітей, і несуть велике значення для їхнього розвитку.
А партнерство у розмаїті спільних конкурсів допомагає дітям відчути себе впевненіше, підвищує самооцінку та розвиває почуття власної гідності. Поведений час разом – відкриває безліч можливостей для зближення та взаєморозуміння всередині сім’ї, сприяє розвитку дитячого досвіду та формуванню читацької культури.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік