21 березня 2024

Закохана у квіти і книжки. Авторська поличка Марусі Щербини

20 березня у Міжнародний день щастя в рамках проєкту "Зустрічі без прощань" головна бібліотекарка читальної зали провела зустріч із молодою письменницею і книжковою блогеркою Марусею Щербиною для херсонських читачів.
Шестикласники із ЗЗСО №44 довідалися про багатогранну особистість Марусі завдяки трьом напрямкам розповіді: Маруся як людина зі своїми хобі та захопленнями, Маруся-книжкова блогерка і Маруся – авторка 4-х книг для дітей і підлітків.
Всіх читачів цікавить, з чого починає творити кожний письменник, і ми почули цю історію особисто від Марусі. Дівчинкою вона захопилася серією книг "Гаррі Поттер" та історію успіху його авторки Джоан Роулінг та вирішила почати творити власні книжкові світи. У віці 12 років її твори опубліковано в журналі “Однокласник”, і з цим пов’язана дуже щемлива історія: мама таємно від Марусі надіслала оповідання до редакції, а пізніше подарувала їй примірник випуску – і Маруся була щасливо здивована, побачивши власне прізвище і свій твір на його сторінках!
Дебютна книга "Небилички від Марічки" вийшла друком у 2020 році, коли авторці було усього 14 років. Ця цікава та захоплива книга розповідає про приголомшливі пригоди дітей у фантазійних світах: Країні Дитячих Мрій, Країні музики, у Крижаній Імперії, Королівстві Природи і навіть подорож туди, де все можливо, навіть неможливе!
Друга пригодницька книга "Піратські історії" (2022 року видання) запросила присутніх на заході школярів у мандри на пошуки скарбів, а дві круті детективні історії під однією обкладинкою "Усі під підозрою!" (2023 р.) зацікавила і дітей, і дорослих цікавим сюжетом, гарним почуттям гумору та яскравими персонажами.
Під час заходу ми довідалися, що ось-ось вийде з друку нова повість Марусі Щербини "Яра" (2024 р.) про актуальні події сьогодення. Ця історія про сімнадцятирічну дівчину, яка, тікаючи від війни, покинула свій дім і переїхала в інше місто. Там вона наново будує своє життя: береться за улюблені танці, шукає друзів, закохується, і, рано подорослішавши, допомагає своїй родині справлятися з викликами нового життя.
Ми зазирнули за куліси творчої майстерні Марусі Щербини і довідалися, що авторка може творити будь-де і в будь-який час: на перерві між лекціями, на морі, в садку, в подорожах, але найкраще їй твориться у себе вдома у власній кімнаті.
Гостя проєкту "Зустрічі без прощань" розповіла, що в неї є мрія – після Перемоги поїхати у різні міста України і зібрати історії людей під однією книжковою обкладинкою.
Діти активно ставили письменниці запитання, і вона охоче на них відповідала. А особливе захоплення авторки викликали питання: "Чи хотіли би ви побувати у космосі?", "Якби винайшли машину часу, у який день свого життя ви би хотіли повернутися і чому?", "Якби вас обрали Президенткою України, який закон ви би видали першим?".
Наприкінці зустрічі Маруся Щербина побажала нам мирного неба над головою, а ми їй – здійснення авторських мрій та подальших творчих успіхів!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік