07 березня 2024

Нескорений Шевченко

9 березня 2024 року Україна відзначатиме 210 річницю від дня народження видатного поета, художника, громадського діяча, титана духу й пророка Тараса Григоровича Шевченка.
Традиційно до Дня народження Кобзаря Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки проводить низку заходів, присвячених життю і творчості митця. Сьогодні учні молодшої школи Іванівського ліцею №1 Іванівської селищної ради Генічеського району Херсонської області зібралися на святковий патріотичний марафон «Нескорений Шевченко».
Вшановуючи пам'ять Тараса Шевченка - національного символу України, діти згадали його нелегкий шлях в житті, від народження до такої скорої смерті. Але не зважаючи на всі випробування, що випадали на його шляху, Кобзар був справжнім генієм, про що свідчать його творчі здобутки не тільки, як поета, а й як художника.
Нині день народження Тараса Григоровича Шевченка знаменна для кожного українця дата, адже вона припадає на часи історичного протистояння незалежної Української Держави відкритій збройній агресії рф. Наразі Шевченко - воїн і духовний символ боротьби українців за свободу і незалежність, за наше сьогодення і майбутнє. Натхненне Слово нашого національного Пророка, його вірші, думки, заклики та заповіт сьогодні є надзвичайно актуальними. Вони надихають юних українців на творчість та навчання. Так учні Іванівського ліцею №1 готуючись до свята, створили виставку творчих робіт «Я відкриваю Шевченка» на додатку padlet.

Made with Padlet
Перевірити свої знання про біографію та творчість Шевченка, учням допоміг «Кобзартест» в форматі вікторини.
Шанують та пам’ятають видатного Українця не тільки в Україні, але й за її межами, про це свідчать числення пам’ятники.
Загалом нараховано 1167 пам’ятників Тарасу Шевченку у світі, з них 99 - у 44 країнах світу та 1068 - на території України.
Тож єднаємо душі словом Кобзаря!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік