09 березня 2024

Шевченкова Україна. Туристичне агентство

Здається — кращого немає
Нічого в Бога, як Дніпро
Та наша славная країна…
Тарас Шевченко
Уся творчість Тараса Шевченка пройнята палкою любов’ю до України, сотні років рядки геніального поета і письменника, оспівуючи рідний край, його красу і неповторність, вчать не тільки любити, а берегти, служити і боротися за Батькіщину. Для самого Тараса Шевченка власна доля, особисте щастя було у долі і щасті рідного краю.
У дивовижну віртуальну подорож Україною, приурочену 210-й річниці від дня народження Тараса Шевченка, вирушили учні 5-Б і 6-А класів Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №57 з поглибленим вивченням іноземних мов Херсонської міської ради та учні 6 МТ класу Херсонського Таврійського ліцею Херсонської міської ради
Працівниками Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки був проведений захід у форматі туристичного агентства «Шевченкова Україна», де юні українці змогли віртуально подорожувати різними туристичними маршрутами пов’язаними з життя та творчістю Тараса Шевченка.
Спершу школярі згадали основні факти з життя великого митця у вікторині «Тарасов шляхи», а потім у «Сітці слів» віднайшли відомі іпостасі Пророка, так діти озвучили: поет, письменник, художник, гравер, мовознавець, етнограф, драматург, філософ, фольклорист і патріот.
Перед тим як вирушити у подорож, школярі зібрали «наплічник мандрівника», куди склали речі та предмети по’вязані з Тарасом Шевченком. На карті України учасники заходу віднайшли основні туристичні маршрути мандрівки, це була подорож на Черкащину, Чернігівщину, Полтавщину і Київщину, не забули і про мандрівку за кордон, у місто Вільно, де свого часу побував і юний Тарас.
Маленькі міста і села, стародавні пам’ятки архітектури, пам’ятники по всьому світу, зберігають важливу історичну пам’ять про вірного сина України, який так мало прожив на рідній Батьківщині. Служінню рідній Україні він присвятив своє палке слово, щире серце, навіть своє життя, за що сучасники безмежно вдячні.
Школярі переглянули відео-пезію, яку за допомогою штучного інтелекту оживили фахівці Національно бібліотеки України для дітей, та спробували відгадати відомі поезії закодовані за допомогою емодзі.
Сьогодні більшість херсонських школярів у розлуці з рідним містом, та щиро сподіваємось, що у найближчому переможному майбутньому, кожен матиме можливість повернутися у свої рідний дім та вільно подорожувати Шевченковою Україною.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік