19 березня 2024

Історії мужності і самопожертви

Сьогодні кожний українець став на захист рідної землі, бо тільки наша єдність і спільна праця є запорукою Перемоги і зміцнення України як держави. Патріотично налаштовані чоловіки і жінки, завзяті хлопці і дівчата або вступили до лав ЗСУ і територіальної оборони, або всіляко допомагають захисникам і постраждалим від війни: волонтери і медики, будівельні батальйони і психологи, і навіть діти, які пишуть листи підтримки нашим захисникам на фронт.
А педагоги і бібліотекарі на культурно-освітянському «фронті» розповідають молодому поколінню історії мужності і самопожертви наших земляків, дякуючи їм за мирне небо над нами.
Головна бібліотекарка читальної зали провела для учнів херсонської ЗЗСО №53 захід присвячений саме такій бородьбі. Розпочався він із загальнонаціональної хвилини мовчання за всіма загиблими співвітчизниками.
Далі оповідь ішла про добровольців, які залишили свої домівки і пішли на фронт захищати свою Батьківщину – як у 2014, так і 2022 роках, про батальйони територіальної оборони, які формувалися з мешканців-добровольців областей під керівництвом Міністерства оборони України і девізом яких став вислів: "Захистимо свій дім!", про гвардію наступу і її девіз "Час повертати своє", про Закон України "Про основи національного спротиву", що був ухвалений 16 липня 2021 року тощо.
Розглянули ми і щемкі героїчні історії наших захисників і захисниць – українців різних професій, спортсменів, письменників, співаків, і навіть представників Інтернаціонального легіону оборони України - громадян іноземних держав, які виявили бажання встати на захист незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.
На вшанування мужності та героїзму захисників і для зміцнення патріотичного духу серед молоді ми наприкінці заходу написали лист-подяку військовим, в якому побажали їм стійкості, віри ти янгола-охоронця.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік