21 березня 2024

Книжкові історії, які змінюють життя

Книжкові історії, вигадані і на реальних подіях, іноді, вражають своєю рушійною силою і здатністю впливати на читачів. Історії про життєві перипетії однолітків, про чужий досвід, є досить впливовими на юне покоління. Так про книжкові історії, які здатні змінювати життя, говорили сьогодні учні 8-А класу Херсонського НВК №56 Херсонської міської ради, з херсонською письменницею Юлією Чернієнко, під час бібліотерапевтичної зустрічі «Книжкові історії, які змінюють життя», проведеної співробітниками Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.
Живе спілкування з письменницею, Юлією Чернієнко, яка в майбутньому прагне стати психологинею, розпочалося зі спогадів дитинства, розповідей по шкільні роки та перші кроки у світ письменстві. Восьмикласники поділились власними думками про користь читання у їх житті та дізнались більш детально про терапевтичний вплив літератури на ментальне здоров’я.
Письменниця познайомила підлітків з героями та проблематикою своїх виданих книг: «Помста» та «Хікі шукають любов», і поділилася планами на творче майбутнє.
Підлітки отримали цінні поради, що треба робити, аби втілити свою творчу мрію і розвивати свій талант. Школярі познайомилися з рекомендаційним списком з сучасної літератури: «Книги, які лікують під час війни...», а Юлія Чернієнко, прокоментувала кожну з них, акцентуючи увагу на терапевтичну дію історій. Сподіваємось, вони обов’язково стануть у пригоді підліткам в різних життєвих ситуаціях.
Тема ментального здоров’я сьогодні дуже актуальна та важлива, а таке відверте та щире спілкування є дієвим інструментом у виховані гармонійного, здорового і щасливого майбутнього покоління.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік