12 березня 2024

Шевченкові ідеали - шлях до єдності держави

Ідеали, які відстоював та прославляв Т.Г.Шевченко відіграють ключову роль у формуванні національної свідомості та єдності України. Його життя і творчість були присвячені боротьбі за свободу та рівність усіх українців. Шевченко вважав, що освіта та культура є основою для національного відродження.
Великий Кобзар мріяв про Україну, де всі громадяни мають рівні права та можливості, де кожен може вільно висловлювати свої думки та ідеї. Шевченко підкреслював важливість збереження української мови та культури, вважаючи їх невід’ємною частиною національної ідентичності.
З нагоди 210-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка завідуюча відділом бібліотечного прогнозування та інновацій Ірина Срібна упродовж 8-12 березня провела низку пізнавальних заходів про письменника для учнів Херсонщини. Учні 5-6-х класів Херсонського загальноосвітнього навчально-виховного комплексу №48 Херсонської міської ради, учні 5-6-х класів Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №54 з поглибленим вивченням іспанської та інших іноземних мов та учні 5-Б класу Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №57 з поглибленим вивченням іноземних мов поринули у квест-гру "Шевченко UA".
Упродовж заходів діти дізналися цікаві факти про життя письменника, віртуально відвідали Національний музей Тараса Шевченка у Києві, хатинку на мальовничій київській околиці — Пріорці, в якій свого часу жив наш геній.

З великим захопленням діти грали в інтерактивні ігри та збагачували свої знання про життєвий і творчий шлях Тараса Григоровича, розгадували філворди, відповідали на питання вікторин, аналізували візуалізації на основі ШІ за творами Кобзаря, переглянули підбірку книг за творчістю письменника, провели дискусію стосовно того ким би міг бути Кобзар, якби він жив у наш час.
Заклики до боротьби та єдності і сьогодні надихають українців на підтримку один одного у часи надскладних випробувань для нашої нації. Шевченкові ідеали залишаються актуальними, нагадуючи про важливість згуртованості та спільної боротьби на шляху до відновлення та процвітання нашої держави.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік