20 березня 2024

Квітково-поетичний букет Ліни Костенко

19 березня відзначила свій 94-ий день народження поетка Ліна Костенко, яка входить до переліку найвідоміших жінок сучасної України. Поезія Ліни - це словесна зброя, що надихає та окриляє українців. А також це поезія про красу рідної мови і України, про жінку і любов.
Фахівці Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки запросили учнів 10-их класів спеціалізованої школи з поглибленим вивченням англійської мови І ступеня – гімназії № 56 на захід, щоб разом поринути у світ неповторної поезії Ліни Костенко. Ведуча заходу читала вірші та створила унікальний квітково-поетичний букет із рядків Ліни Костенко, в якому переплелись троянди, тюльпани, волошки, бузок, мальви.
Через квіти діти знайомились із життям та творчістю письменниці. Жовті кульбабки – це дитинство маленької Ліни, обпалене війною.
Блакитні волошки-юність і перші вірші, які увійшли у збірку «Проміння землі».
Троянди - пристрасне та романтичне кохання із польским письменником Єжи Пахльовським, для якого Ліна Костенко у спогадах залишилася справжньою середньовічною дамою серця.
Червоні маки асоціювалися з історичним романом «Берестечко», в якому письменниця яскраво змалювала трагічні події – поразку війська Богдана Хмельницького під Берестечком у 1651 році.
Весняний бузок за кольором схожий зі збіркою «300 поезій», в яку увійшли найвідоміші вірші з різних періодів творчості. Це найповніше вибране поетеси за часів Незалежності.
Тюльпан символізує гармонію та успіх! Ліна Костенко у своїй поезії створила гармонійний світ людини і природи. А секрет успіху геніальної поетеси полягав у тому, що вона ніколи не боялася говорити правду про владу.
Тож у березневий день «весна підніме келихи тюльпанів…», щоб звеличити ім’я талановитої письменниці, якою пишається український народ.
Наприкінці заходу десятикласники у вітальній листівці побажали Ліні Костенко: «Натхнення!», «Здоров’я!» та «Мирного неба!»

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік