08 березня 2024

Цінності дитинства. Майстерка від літературних героїв

Дитинство — чарівний світ у якому збуваються усі мрії і бажання, це те, з чого починається життя кожної людини, і кожна радісна подія і приємний спогад з дитинства зігріває у дорослому житті. Які ж основні цінності дитинства, та чому важливо багато читати у юному віці, дізнавались учні 5-А та 5-Б класу Херсонської гімназії №14 Херсонської міської ради під час бібліотечного заходу «Цінності дитинства. Майстерка від літературних героїв» організованого співробітниками сектора абонемента Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.
Спершу діти перевірили свої знання у вікторині «Цікаві факти про читання», та розповіли про те, які читають книги, та що радять одноліткам. Потім п’ятикласникам було запропоновано відгадати трьох героїв, які допомогли б зрозуміти, чому варто вчитися ще в дитинстві. Перша героїня - дівчинка, яка навчила радіти увесь світ, другий герой - символ безтурботної, щасливої, винахідливої людини, і третій – інкогніто. Діти с легкістю відгадали Полліанну та Тома Соєра, а третій герой виявився дзеркалом, де кожен мін розгледіти себе, того, хто найкраще розуміє і знає чого хочеш саме ти.
Відомі у всьому світі герої дитячих пригодницьких творів, такі як Полліанна та Том Соєр, сотні років вчать і дорослих і дітей загальнолюдським цінностям, таких як добро, чуйність, позитив і радість, повага і допомога іншим, і сьогодні стали гостями майстер-класу для допитливих п’ятикласників.
Загадки про літературні портрети героїв, цікаві факти про авторів і про те, яку популярність мають ці герої у світі, порівняльна характеристика образів, були досить повчальними та цікавими для школярів.
Сподіваємось, що оптимізм, винахідливість, любов до людей і світу, відданість друзям та незламний характер цих літературних героїв обов’язково надихне юних читачів і буде мотивувати до нових звершень.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік