25 березня 2024

Бібліотечна мовна прокачка

Стартувала програма «Плюсуй українську» бібліотечна мовна прокачка від Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки для юних мешканців м. Херсон.
Перше заняття програми вирішено було присвятити загадкам. Адже це не лише інтерактивний спосіб провести час, але й корисний інструмент для розвитку розумових здібностей. Одним із найкращих способів розвинути дитячу увагу, мислення та мовленнєві навички є впровадження гри в загадки особливо рідною мовою. Це сприяє формуванню в дітей необхідних компетенцій для подальшого успішного життя, роблячи процес гри захоплюючим та ефективним..
Веселу і водночас пізнавальну платформу у форматі «Ігродром», організували та провели фахівці медіа-центру на дитячій точці «Спільно» UNICEF Херсон.
Провідником у захоплюючий світ гри була книга, яка відкривала свої україномовні сторінки для відгадування різноманітних форм загадок (логічні, гумористичні, загадки акровірші, математичні), які дозволили адаптувати ігри до індивідуальних потреб та інтересів кожної дитини.
Під час гри діти отримали можливість не лише розважатися, але й навчатися одночасно, займаючись вирішенням мовних загадок. Юні читачі власноруч складали прислів'я про книгу, розгадували сховані слова серед розмаїття букв та взяли участь в майстер-класі із складання акровіршів.
Та особливого веселого настрою під час бібліотечних перегонів додали загадки-обманки. А по справжньому прокачати мозок і отримати купу задоволення допомогли математичні загадки-ребуси.
Не забули працівники бібліотеки й про ментальне здоров’я своїх читачів, активність і рухливість дітей у грі «Птахи і Зозуля» була спрямована на емоційне й психологічне благополуччя, стимулювання їхньої творчої уяви та розвитку навички співпраці та комунікації.
На завершення заходу, кожен учасник отримав подарунок який створив своїми руками. Таким подарунком стало створення закладки з паперу в техніці орігамі. Вкладаючи у процес виготовлення всю свою творчість, закладки вийшли дійсно оригінальними та привабливими, підкреслюючи індивідуальність та унікальність кожної дитини.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік