03 березня 2024

Читання – шлях до успіху! Лазівки для сучасних підлітків

Читання книг – важливий фактор у самовдосконаленні та особистісному зростанні дітей та підлітків. Книги завжди були і є чудовим джерелом мудрості та порад, які допомагають розвивати свої здібності та навички, робити кращий вибір підліткам у різних життєвих ситуаціях, опираючись на чужий досвід.
У рамках Дня цікавих уроків, який відбувся для школярів НВК “Школа гуманітарної праці” Херсонської обласної ради, для учнів 5-А, 6-А та 6-Б класів співробітниками Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки був проведений пізнавальний захід присвячений темі читання та його впливу на особистісний розвиток юного покоління: «Читання – шлях до успіху! Лазівки для сучасних підлітків».
Серед усіх цікавих і вражаючих фактів про читання є звичайно і вигадані, тому на початку заходу діти перевірили свої уміння критично мислити у вікторині «Про книги та читання. Не вір - перевір!» та спробували визначити, що є дійсно правдою. Читання книг – важлива складова здорового та збалансованого життя, здатне підвищити когнітивні функції, покращити пам’ять, зняти стрес та збільшити емоційну стійкість. Підлітки отримали корисні лазівки як читання може змінити їх життя, зробити його якісним, цікавим, гармонійним і успішним. Кожен з присутніх висловив свою думку, що для нього особисто є читання, так школярі написали, що читання книг - це їх хобі, знання, пригоди, можливість подорожувати, пізнати щось нове і відволіктись.
Підлітки отримали рекомендаційний список книг, читання яких обов’язково допоможе їм на різних етапах дорослішання, навчить будувати гармонійні стосунки з однолітками, подарує чимало пригод і допоможе відволіктись та розважитись. Так на завершення зустрічі, для справжніх книгоманів було проведено бестселер-квіз присвячений найпопулярнішим творам для дітей.
Сподіваємось, що корисні лазівки стануть у пригоді для сучасних підлітків, а проста, але дієва звичка читати, неодмінно, увійде в їх життя та зробить його успішним.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік