12 березня 2024

Мистецькими шляхами Шевченка

Незламні юні читачі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки продовжують духовну боротьбу на Херсонщині приймаючи участь в бібліотечній Шевченкіані.
Учні 4-х класів Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №57 з поглибленим вивченням іноземних мов познайомилися з творчістю Тараса Шевченка, великого українського поета, письменника і художника. Дізналися про його нелегкий життєвий шлях протягом якого Тарас Шевченко став символом боротьби за волю і незалежність України, як він зробив величезний внесок у розвиток української літератури та як його твори стали основою для багатьох музичних творів і театральних постановок.
Учні 3-х класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 відправилися в мистецьку подорож світами творчості Тараса Шевченка. Переглядаючи картини Т.Г.Шевченка, діти були вражені художньою цінністю цих творів, сповнених глибоким змістом і любов'ю до рідної землі. Вони обговорювали, що саме хотів передати автор у своїх роботах, і які почуття викликає кожна з них.
Хлопці та дівчата змогли насолодитися красою та глибиною його поезії, а також познайомитися з різними темами, що порушуються в його творах.
Потім учні взяли участь у грі «Підбери слово». У рамках гри їм було запропоновано прочитати вірш, у якому було заховано певне слово. Завдання учнів полягало в тому, щоб знайти це слово і пояснити його значення. Гра дала змогу учням краще зрозуміти зміст віршів Тараса Шевченка та навчитися аналізувати тексти.
Заходи присвячені Великому Кобзарю нагадують юним українцям про важливість культурної самосвідомості, національної гідності та обов’язок боротьби за справедливість у будь-яких обставинах.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік