29 березня 2024

Читання та навчання: діапазон нових технологічних можливостей сучасної бібліотеки

Співпраця між бібліотекарями та вчителями в сучасній освітній системі сьогодні стає все більш важливою та цінною. Вона відкриває нові можливості для покращення навчання та розвитку дітей, а також забезпечує більш ефективне використання бібліотечних ресурсів у навчальному процесі. Одним із ключових аспектів цієї співпраці є обмін знаннями та досвідом між бібліотекарями та вчителями. Працівники книгозбірні, завдяки своїм можливостям в області інформаційних ресурсів, можуть допомагати вчителям знаходити необхідні матеріали для уроків та доповідей, а також надавати поради з використання різноманітних джерел інформації. З іншого боку, вчителі можуть ділитися своїми навичками та практикою створення нових навчальних програм.
28 березня КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради було організовано обласний науково-практичний семінар для вчителів початкових класів (молодих спеціалістів) за темою «Педагогічні методики, що активізують освітній процес та мотивують учнів», в якому охоче взяли участь фахівці бібліотечної справи відділу дошкільників та читачів-учнів 1-4 класів КЗ «Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки» Херсонської обласної ради.
Основою стендової презентації завідувачки відділу, Наталі Крижановської став власний досвід роботи з проведення онлайн-заходів, які спрямовані на патріотичне виховання, на формування у дітей любові, поваги та відданості своїй країні, її історії, культурі, на процес, який дуже важливий для молодого покоління сьогодні, за допомогою гейміфікації та інтерактивності.
Також, педагогам було представлено інформативний ресурс «Нові автори в програмі Нової української школи», створений працівниками книгозбірні ще у 2020 році, який продовжує своє існування й донині з додаванням нових відеороликів про сучасних дитячих письменників за оновленою програмою літературного читання в Новій українській школі.
Підводячи підсумки семінару, присутні дійшли певних висновків щодо обміном досвіду і методик, які активізують освітній процес та мотивують учнів, а саме - бібліотекар і педагог мають великий потенціал у покращенні якості освіти та розвитку дитини. А практика обміну ідеями та ресурсами сприяє створенню стимулюючого та підтримуючого середовища для навчання та розвитку кожного учня.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік