26 березня 2024

Читання на будь-який смак. Літературна гра-дегустація

«Смачна» книжка — це магія, що зачаровує і надихає, заохочує читати, творити, готувати і завжди збуджує читацький апетит. Читацькі смаки дітей-підлітків дуже різноманітні. Атмосферні і добре відомі історії беруть в полон одних читачів і зовсім не «смакують» іншим. Про те, як сформувати свій читацький смак та про гастрономічні особливості української і зарубіжної літератури, дізнавались сьогодні учні 8-х класів Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №52 з поглибленим вивченням української мови Херсонської міської ради.
У рамка Тижня дитячого читання, співробітниками сектору абонемента було проведено розважально-пізнавальний захід «Читання на будь-який смак. Літературна гра-дегустація». Для учасників інтерактивного заходу були проведені такі завдання та випробування:«Книжка, що ховається під кришкою-клош», де учасники гри, за підказками з рецепту та описом постаті майстер-шефа, відгадували книгу та особу письменника; «Секрети та цікавинки української кухні» - вікторина, у якій школярі перевірили свої знання зі звичаїв української кухні, спробували прочитати зашифровані приказки та прислів’я та відгадати сучасні спеції та прянощі.
Учасники заходу дізналися про гастрономічні секрети української літератури та про улюблені страви відомих класиків-гурманів. Цікавим виявилась кулінарні традиції великої родини Івана Франка та рецепти випічки від Лесі Українки.
На останок заходу, восьмикласники дізнались про «новинки» у сучасній літературі для підлітків, які зможуть доповнити їх корисне «читацьке меню» на весну. Бо канікули чудовий час аби «скуштувати» щось особливе і нове у літературі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік