02 серпня 2024

Чи бувають мрії рожевими?

Звичайні чисті та позитивні мрії займають особливе місце в житті кожного дорослого і дитини. Вони можуть бути різними: яскравими, виразними, чітко окресленими, а інколи, навіть незрозумілими. Безумовно, кожен з нас у своєму житті чув простий, нехитрий вислів – «рожеві мрії», який обов’язково асоціюється з чимось світлим, приємним і оптимістичним. Але чи бувають мрії насправді рожевими? Чи це лише порівняння, що відображає всього-на-всього наші найкращі надії та сподівання?

Дати відповіді на ці запитання юним учасникам Програми літніх читань «Канікули з книгою – 2024» - #ЛІТО_МРІЙ допомогла книга сучасного українського дитячого письменника Кості Гнатенка «Рожева мрія».
Справа в тому, що головний герой книги – песик Томі-Руді вушка – мав свою «рожеву мрію», він дуже марив стати цирковим артистом. І для того щоб дізнатися, чи виповнилося це його бажання, малеча «відправилася» до цирку.

На умовній цирковій арені читайликів «чекали» силачі, повітряні гімнасти, фокусники та кумедні клоуни, а чарівники-бібліотекарі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки дали змогу кожному присутньому відчути себе вправним жонглером та відважним дресирувальником.
Повернувшись до змісту доброї, щирої, чарівної історії, хлопчики та дівчатка дізналися, що песик Томі-Руді вушка, завдяки наполегливим тренуванням та вірним друзям, все ж таки досяг своєї мети і став блискучим цирковим артистом.
Отже, «рожеві мрії» можуть бути дуже найсміливішими і найоптимістичнішими, надихаючи не тільки людину, а й маленьку тваринку, на великі досягнення. Тому не варто боятися мріяти – головне, поєднувати мрії з конкретними діями і планами. І тільки за умов цього «рожеві мрії» можуть стати основою для реальних досягнень і успіхів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік