06 серпня 2024

Майстер-клас «Родинне дерево»

Про сім’ю, родину, рідню та як зберігати пам'ять свого роду розмовляли фахівці Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки з юними відвідувачами Дитячого простору «ЮНІСЕФ» на мастер – класі «Родинне дерево».
Бібліотекар розкрила поняття «сім’я» та «родина», «рідня» та «рід» з’ясували чим вони відрізняються та як їх називають. Дізналися, що в складанні родоводу можуть допомогти сімейний архів - родинні фотографії, листи, альбоми, інші сімейні реліквії.
Діти легко відповіли на питання кросворду «Склад сім’ї» та знайшли приховане слово «Родина».
Розглянули приклади родинних дерев. Класичні – паперові були представлені наприкладі родоводу Королеви Єлизавети ІІ. Сучасні зроблені у вигляді настінного дерева з фоторамочками замість листиків та статуетки.
Пізнавальною була інформація про сайти, які допомагають збирати інформацію та створювати електронні версії генеалогічних дерев. Діти дізналися, що сучасні технології виконують найскладнішу роботу по збору інформації про пращурів, де вони мешкали, хто були за походженням, соціальний статус.
Із завзяття виконували завдання конкурсу «Пантоміма «Ситуація»», де потрібно було вгадати героїв, хто вони один одному приходяться. Малеча з легкість показала двох сестричок, що не поділили іграшку, діда з онуком, які читали книжку та інших.
Найцікавішим стало завдання намалювати родинне дерево пальчиками. Родинні дерево були різного розміру та кольору. Малюючи діти пояснювали, що вони свої дерева бать великими та різнокольоровими як Їх родини.
Складанням власного родоводу дійсно цікавляться сучасні люди. Проте в кращому разі знають до 5 поколінь пращурів. Кожна людина повинна знати свій родовід, пам'ятати своїх предків, знати, чим вони займалися, як жили, чим славилися.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік